Kokk

Õppeliik: 4.taseme kutseõpe, kutsekeskharidusõpe

Nõuded alustamiseks: põhiharidus
(või lõpetamata põhihariduse korral vanus vähemalt 22 aastat)

Õppekavarühm: Turismi-, majutus- ja toitlustusteenindus

Õppeaeg: 3 aastat

Eriala lühitutvustus:Kokk valmistab maitsvat toitu erinevaid toiduaineid kokku sobitades ja erinevaid kuum- ning külmtöötlemise võtteid kasutades. Kokk teeb toitudele retseptid ja  valmistab roogi retsepti  järgi ning serveerib neid isuäratavalt ning kunstipäraselt pidades silmas tunnustatud serveerimisnõudeid. Kokatöö on meeskonnatöö, mille juures ta arvestab klientide soovidega, tegutseb eetiliselt ja esteetiliselt. Kokal on arenenud ilumeel ning hea värvi-, maitse- ja lõhnataju. Koka töö eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal.

Õppebaas: Praktiline õppetöö toimub kooli õppeköögis, kooli sööklas ja söögisaalis. 

Praktikad: I õppeaastal toimub 8-nädalane abikoka praktika, millest pool toimub kooli sööklas ja pool toitlustusettevõttes. II õppeaastal toimub 10-nädalane suurköögipraktika, millest pool aega praktiseeritakse kooli sööklas ja pool aega toitlustusettevõttes. III õppeaastal toimub 8-nädalane restoranitöö praktika, millest jaguneb koolipraktikaks ja ettevõttepraktikaks.

Kutsekvalifikatsioonieksamid: Kõigil õppijatel on võimalik taotleda Koka või Kelneri, tase 4 kutsekvalifikatsiooni. Eksameid korraldab Eesti Hotellide ja Restoranide Liit (EHRL), kelle poolt on ka moodustatud eksamikomisjon. Eksam koosneb teoreetilisest ja praktilisest osast.

Edasiõppimise võimalused: Õpinguid on võimalik jätkata kõrgkoolis või keskhariduse baasil kutseõppeerialadel. 

NB! Kooli poolt komplekteeritud tööriiete ja -vahendite komplekti kuuluvad 2 nuga, jalanõud, kokapõll, -jakk, -püksid, -müts (~120 EUR).

 
 

Soovin avaldust esitada!