Kokk

UUS ÕPPEKAVA TÄISKASVANUD ÕPPIJALE!

Õppeliik: 4.taseme kutseõpe

Nõuded alustamiseks: vähemalt põhiharidus 

Õppekavarühm: Turismi-, majutus- ja toitlustusteenindus

Õppeaeg: 2 aastat

Õppekorraldus: tsükliõpe 2 korda kuus T-K orienteeruvalt kell 14.00 - 20.00

Eriala lühitutvustus: Kokk valmistab maitsvat toitu erinevaid toiduaineid kokku sobitades ja erinevaid kuum- ning külmtöötlemise võtteid kasutades. Kokk teeb toitudele retseptid ja  valmistab roogi retsepti  järgi ning serveerib neid isuäratavalt ning kunstipäraselt pidades silmas tunnustatud serveerimisnõudeid. Kokatöö on meeskonnatöö, mille juures ta arvestab klientide soovidega, tegutseb eetiliselt ja esteetiliselt. Kokal on arenenud ilumeel ning hea värvi-, maitse- ja lõhnataju. Koka töö eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal.

Õppebaas: Praktiline õppetöö toimub kooli õppeköögis.

Praktikad: Nii I kui ka II õppeaastal toimub 14-nädalane kokapraktika toitlustusettevõttes. Juba tööalaga seotud õppijatel arvestab kool töökogemust praktika osana.

Kutsekvalifikatsioonieksamid: Kõigil õppijatel on võimalik taotleda Koka või Kelneri, tase 4 kutsekvalifikatsiooni. Eksameid korraldab Eesti Hotellide ja Restoranide Liit (EHRL), kelle poolt on ka moodustatud eksamikomisjon. Eksam koosneb teoreetilisest ja praktilisest osast.

NB! Õppetööks on vajalikud koka tööriided ja -vahendid (2 nuga, jalanõud, kokapõll, -jakk, -püksid, -müts).

 
 

Soovin avaldust esitada!